Použité suroviny receptu Rybí filé se šafránovou omáčkou:
1 kg rybího filé
| sůl
| 250 ml rybího vývaru
| 250 ml suchého bílého vína
| 125 ml smetany ke šlehání
| 4 lžíce másla
| 1/2 lžičky rozdrcených šafránových vláken
Postup přípravy receptu Rybí filé se šafránovou omáčkou:
Filé nakrájíme na plátky silné asi 5 cm a podle chuti okořeníme. Dáme do kastrolu, zalijeme vývarem a zakryté vaříme na mírném ohni, dokud filé nezměkne (asi 7-10 minut). Měkké filé vyndáme a udržujeme teplé. Do kastrolu vlijeme smetanu, a po kouscích vmícháme ztuhlé máslo. Nevaříme. Nakonec do omáčky vmícháme šafrán a dáme do ní zpět filé. Před podáváním pokrm prohřejeme.
Fotky receptu Rybí filé se šafránovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
přímo zbožňuji, mohu se po něm utllouct. Vítám každou novou inspiraci, abych rodinu dobře nakrmila a především neunudila, že stále vařím pouze klasiku. Změna je život, děkuji za každý dobrý námět, hned v sobotu si tento recept vyzkouším na vlastní kůži, pardon jazyku.