Vložil: | lemurka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí file v listovém župánku:
2 ks listového těsta
| 200 g filetů z tresky
| 200 g filetů z lososa
| 50 g sardelové pasty
| 1 bylinkové pesto
| 1 vejce
| 2 žloutky
| 150 g špenátových listů
| 5 cl bílého vína
| 150 g másla
| 200 g větší mrkve
| 200 g celeru
| 200 g pórku
| 200 g malé cukety
| dle potřeby: olivový olej
| dle chuti: bílý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Rybí file v listovém župánku:
Rybí filé osolíme, potřeme sardelovou pastou a zabalíme do špenátových listů. Lososa ochutíme bylinkovým pestem. Položíme na listové těsto, ze kterého vytvoříme závin. Potřeme vajíčkem a pečeme asi 20 minut při 190-200 °C. Z kořenové zeleniny, cukety a pórku nakrájíme hranolky, které podle druhu a tvrdosti zeleniny spaříme v horké vodě. Potom zeleninu z chladíme, orestujeme na másle a ochutíme bylinkovým pestem. Ze žloutků, másla a vína připravíme ve vodní lázni holandskou omáčku.
Fotky receptu Rybí file v listovém župánku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!