Postup přípravy receptu Rybí filé v sýrové omáčce:
Větší cibule očistíme a nasekáme najemno. Žampiony scedíme. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme žampiony a směs podusíme, osolíme a opepříme.
Filé pokapeme citronovou šťávou a mírně posolíme.
Na pánvi necháme rozpustit máslo, zalijeme ho mlékem, ve kterém rozkvedláme hladkou mouku. Když začne omáčka houstnout, přidáme sýr a mícháme do rozpuštění. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem. Nakonec ochutíme muškátovým oříškem a jemně osolíme.
Na dno zapékací mísy dáme žampiony, na ně dáme filé, přelijeme je sýrovou omáčkou a dáme zapéci do vyhřáté trouby.
Zapečené rybí filé v sýrové omáčce ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti.