Postup přípravy receptu Rybí filety se smetanovou omáčkou:
Rybí filety omyjeme, upravíme na porce, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a potřeme olejem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet.
Česnek a cibuli oloupeme a jemně usekáme. Omytou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Rajče spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na plátky.
Na oleji z obou stran opečeme porce rybích filetů. Potom je vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku vmícháme cibuli a česnek, orestujeme a přidáme mletou papriku, kterou necháme zpěnit. Potom za stálého míchání vložíme nakrájenou kapii a rajče. Jakmile zelenina pustí šťávu, vše podlijeme několika lžícemi vývaru a udusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, vložíme rybí filety a prohřejeme.
Rybí filety se smetanovou omáčkou a zeleninou podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.