Použité suroviny receptu Rybí karbanátky s hráškem a mátou:
500 g zbylých vařených brambor nebo bramborové kaše
| 400 g konzervu lososa, scezenou
| 150 g mraženého hrášku, rozmraženého
| 1 lžíci tatarské omáčky
| sůl
| 3 lžíce hladké mouky na pomoučnění
| olivového olej nebo jiný jemný rostlinný olej na smažení
| hrst mátových lístků, nahrubo posekaných
| citron na pokapání
| pepř
Postup přípravy receptu Rybí karbanátky s hráškem a mátou:
Brambory rozmačkejte na kaši. V míse rozdělte lososa na kousky a odstraňte případné zbytky kůže nebo větší kosti. Přidejte hrášek, mátu, tatarku a rozmačkané brambory, opepřete a osolte. Důkladně promíchejte a pomoučněnýma rukama vytvarujte osm placek. Ty pak poprašte moukou.
Ve velké pánvi rozpalte na středním plameni olej. Karbanátky smažte ve dvou várkách.
Opatrně je otáčejte a smažte po každé straně dozlatova; měly by stačit tři až čtyři minuty.
Fotky receptu Rybí karbanátky s hráškem a mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!