Postup přípravy receptu Rybí klopsy:
Filé spolu se slaninou a cibulí umeleme, přidáme namočené a vymačkané rohlíky, vejce, osolíme, ochutíme trochou šťávy. Dobře promícháme, formujeme kuličky (asi 3 cm průměr), které obalíme v hladké mouce ve vařící osolené vodě asi 10 minut na slabém plameni povaříme. 3 lžíce mouky opražíme na trošce oleje, zalejeme vodou, ve které se vařily rybí klopsy, a povaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme na malé kostky nakrájené rajče a 5 minut povaříme. Potom vložíme uvařené rybí klopsy a v omáčce je prohřejeme.
Podáváme s knedlíkem. Kdo má rád, nemusí slaninu a cibuli mlít, ale může je nadrobno nakrájet a tak vmíchat k filé.