1 lžíce olivového oleje
| 3 stroužky prolisovaného česneku
| 250 g hub lesních nebo žampionů,nakrájených na silnější plátky
| 1 svazek čerstvé petrželky, nasekané
| 4 kusy filé, nebo jiné ryby (1 kus o váze asi 140 g)
| 1 silnější plátek bílého nebo tmavého toustového chleba, nahrubo nakrájený
| 50 g strouhaného čedaru či ementálu
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Rybí kousky s houbami:
1. Olej zahřejeme v silnostěnné pánvi či rendlíku a asi pět minut smažíme česnek a houby – měly by změknout, ale ne chytit barvu. Přisypeme petrželku a promícháme. 2. Směs odsuneme stranou, abychom mohli na dno položit kousky ryby. Ty pokryjeme směsí a necháme společně prohřát. 3. Rozpálíme gril v troubě. Kousky ryby s houbami a česnekem posypeme strouhankou i sýrem a krátce zapečeme pod grilem, aby chléb zezlátl a sýr se rozpustil; mělo by to trvat asi pět minut. Podle chuti osolíme a opepříme. MASITÁ ZMĚNA: Příště místo ryby vyzkoušejte vepřové kotletky bez kosti. Opečte je na pánvi (pět minut po každé straně); v polovině opékání přidejte houby a česnek a pak dokončete pod grilem, posypané strouhankou a sýrem.
Fotky receptu Rybí kousky s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!