Postup přípravy receptu Rybí polévka Boullabaise:
Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Zeleninu opereme, celer překrojíme na polovinu, jeho zelenou část odřízneme a dáme stranou. ostatní zeleninu nakrájíme. Česnek oloupeme a utřeme. Oloupeme kůru z citronu.
Zeleninu s česnekem, citronovou kůrou, bobkovým listem, tymiánem, pepřem a 1/2 lžičkou soli dáme povařit do základu na rybí polévku.
Vymačkáme šťávu z citronu. Rybí filé nakrájíme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme do rybí polévky. Mušle vyndáme ze sklenice, zmrazené necháme povolit a 5 minut povaříme. Ochutíme.
poté vše zamícháme dohromady, přidáme nakrájenou zelenou část celeru, chvilku povaříme a horké podáváme. K této polévce se výtečně hodí bageta nebo jiné bílé pečivo.