1,5 l vody
| 400 g kapra a mlíčí
| 300 g sterilovaného hrášku
| 200 g kořenové zeleniny
| 1 dl kysané smetany
| 1 ks housku
| sůl
| pepř
| ocet
| citronovou kůru
Postup přípravy receptu Rybí polévka (rakousko):
Očištěného a opláchnutého kapra a mlíčí dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, osolíme, okořeníme asi 5 bobulkami pepře a uvaříme do měkka. Maso a mlíčí vyjmeme a vývar přecedíme. Ve vývaru uvaříme na kostičky nakrájenou zeleninu. Rybí maso obereme, mlíčí pokrájíme nadrobné kousky a spolu se zeleninou a hráškem rozmixujeme. Dáme zpět do vývaru a spolu s kouskem citronové kůry ještě chvíli povaříme. Dochutíme lžící octa a trochou soli. Na talíři rybí polévku ozdobíme kopečkem smetany, zvlášť podáváme osmaženou, na kostičky pokrájenou housku.
Fotky receptu Rybí polévka (rakousko):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!