Postup přípravy receptu Rybí polévka s houbami a zeleninou:
Sušené houby namočíme asi na 30 minut do studené vody. Kapří maso omyjeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, cibuli oloupeme. Kořenovou zeleninu a cibuli dáme do hrnce s vodou. Přidáme kapra a všechno koření, vývar lehce osolíme a vaříme na mírném plameni přibližně 20 minut. Když je zelenina měkká, vývar přecedíme do jiného hrnce. Zeleninu nakrájíme na malé kousky, maso vykostíme a vše vrátíme zpět do vývaru. Mouku rozmícháme ve 100 ml vody dohladka. Změklé houby propláchneme vodou. Polévku přivedeme k varu, zahustíme ji moukou, přidáme houby, máslo, víno, vegetu a vaříme asi 15 minut. Žloutek rozšleháme, nalijeme ho do polévky a na mírném plameni ještě krátce povaříme. Před podáváním oźdobíme bylinkami.