Postup přípravy receptu Rybí prsty v sýrovém těstíčku se smetanovou omáčkou:
Rybu nebo filé opláchneme, osušíme, naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Z mouky, mléka a vajec připravíme hladké těstíčko, dochutíme solí a přidáme nastrouhaný sýr. Pokud je těstíčko příliš husté, zředíme ho mlékem, a naopak řídké zahustíme moukou. Brambory omyjeme, oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Vařené brambory nakrájíme na kousky. Stejně krájíme cuketu, mrkev a papriku. Na pánvi rozehřejeme olej a všechnu zeleninu krátce orestujeme. Kousky ryby namáčíme do těstíčka a osmažíme ze všech stran v rozpáleném oleji dozlatova. Rybu servírujeme s omáčkou, přidáme rozetřený česnek, nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.