Použité suroviny receptu Rybí rolky s pikantní omáčkou:
2 velké sladké brambory
| 450 g filé z tresky nebo jiné bílé mořské ryby
| 300 ml mléka
| 300 ml vody
| 2 lžíce posekané petrželky
| dle chuti: nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho citronu
| 2 vejce
| na obalení:
| 175 g čerstvé bílé strouhanky
| 1 lžičku thajského nebo japonského koření sedmi vůní
| dle potřeby: rostlinný olej na smažení
| Omáčka:
| 40 g másla
| 150 ml polotučné smetany
| 1 lžíce posekaného kopru
| dle potřeby: citronová kůra na podávání
Postup přípravy receptu Rybí rolky s pikantní omáčkou:
Pomocí kartáčku odrhnout brambory. Uvařit je ve slupce v lehce osolené vodě do velice měkka, asi 45 minut. Slít je a nechat je vychladnout. Oloupat a rozmačkat je.
Na velkou pánev položit rybu a zalít ji mlékem a vodou. Přikrýt a pomalinku vařit, až se ryba dělí na lupínky, což potrvá asi 10 minut.
Slít a vylít tekutinu. Z ryby odstranit kůži a kosti. Rybu rozmačkat pomocí vidličky do brambor, přidat tam petrželku, 1/2 kůry a šťávy z citronu a jedno vejce. Promíchat a na 30 minut vychladit.
Směs rozdělit na 8 dílů a z těch vytvarovat tvar klobásky. Namočit je do trochu našlehaného vajíčka. Strouhanku/drobečky smíchat s thajským kořením a rybí rolky v ní obalit.
Na pánvi rozehřát olej a rolky po částech smažit tak 7 minut. Rolovat je opatrně v oleji a osmažit je dohněda. Vyjmout je a osušit je na ubrousku. Udržovat je v troubě horké.
Připravit si omáčku:
Rozehřát máslo, přidat zbytek kůry a šťávy a vše nechat na chvíli zasyčet. Odstavit a přidat smetanu a kopr. Stále přitom šlehat, aby se omáčka nezdrcla.
Rybí rolky podávat s omáčkou.
Fotky receptu Rybí rolky s pikantní omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!