Postup přípravy receptu Rybí taštičky s omáčkou:
Cukr smícháme s droždím, přidáme vodu a necháme 10 minut stát. Do mísy dáme mouku, změklé máslo, sůl a kvásek, vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Na oleji orestujeme cibulku. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, nasekanou kudrnku, bazalku a krátce podusíme. Pak přidáme na kousky nakrájené makrely bez kostí. Dochutíme solí a pepřem. Těsto rozválíme na 3-4 mm silný plát a vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm, do jejich středu dáme asi 2 lžíce směsi. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílkem potřeme okraje koleček, přehneme je a kraje k sobě přitiskneme. Taštičky položíme na vymaštěný plech, potřeme žloutkem a pečeme při 200°C asi 15-20 minut.