Použité suroviny receptu Rybí závitky po andalusku:
8 filet z mořského jazyka
| rybí koření
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 1/3 střední salátové okurky
| 3 rajčata
| 200 g mražené zeleniny (hrášek, karotka, kukuřice)
| 500 g bramborové kaše
| 30 g másla
| 200 ml mléka
| 1 rovná lžíce hladké mouky
| 1 žloutek
| sůl
Postup přípravy receptu Rybí závitky po andalusku:
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Postupně ji zaléváme mlékem a dobře prošleháváme metlou. Bešamel za stálého míchání asi 5 minut povaříme a za častého míchání necháme vystydnout. Poté do něj vmícháme žloutek.
Zeleninu krátce povaříme v osolené vodě a scedíme. Filety z obou stran potřeme rybím kořením a pokapeme šťávou z citronu. Každý zvlášť srolujeme. Omytou okurku nakrájíme i se slupkou na kolečka, rajčata rozkrájíme na dílky. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno dáme bramborovou kaši. Do ní lehce vmáčkneme rybí závitky, kolem poklademe zeleninu a přelijeme bešamelem. Zapékáme ve vyhřáté troubě 25-30 minut.
Fotky receptu Rybí závitky po andalusku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!