Použijeme formu o průměru 24 cm. Formu vymažeme máslem a vysypeme ji hrubou moukou. Připravíme si žmolenku (4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru a 2 dkg másla). Předehřejeme troubu na 180°. Do mísy si dáme 2 žloutky (bílky necháme na sníh). Ke žloutkům přišleháme 5 dkg moučkového cukru a šleháme asi minutu (bude toho málo tak se nelekejte). Do 15 dkg polohrubé mouky přidáme 2 lžičky prášku do pečiva, přidáme to k ušlehaným žloutkům s cukrem a přidáme ještě 10 dkg zakysané smetany. Směs promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přidáme k těstu, zamícháme a dáme do formy. Těsto roztáhneme do celé formy až do krajů, posypeme rybízem (množství podle chuti) a žmolenkou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut a necháme ho vychladnout. Na závěr můžeme podle chuti ocukrovat.