těsto: 7 bílků
| 150 g krupicového cukru
| 90 g hery
| 45 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 50 g strouhaných mandlí
| 150 g hladké mouky
| 1/2 sáčku kypřícího prášku
| tuk na vymazání plechu
| hrubá mouka na vysypání plechu
| Náplň a zdobení: 500 g rybízu
| 100 g mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Rybízové řezy:
Omyjeme rybíz, necháme ho okapat a pomocí vidličky stáhneme ze stopek. Z pěti bílků a krupicového cukru připravíme pevný sníh. Změklou Heru nakrájíme na kousky a vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pak postupně zapracujeme zbylé bílky a nastrouhané mandle. Sníh z bílků a tukovou hmotu zlehka spojíme a postupně vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem, vysypeme moukou a rozetřeme na něj těsto. Rybíz stejnoměrně rozložíme na těsto. Celý moučník posypeme mandlovými lupínky. Vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Hotový moučník necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a servírujeme.