Použité suroviny receptu Rybízové želé s levandulí:
1 kg rybízu
| 50 g cukru moučka
| 1 svazek kvetoucí levandule
| podle potřeby želírovací cukr
Postup přípravy receptu Rybízové želé s levandulí:
Rybíz opláchneme a stáhneme kuličky. Dáme do 125 ml vody a přivedeme do varu. Vaříme asi 5 minut. Rybíz i se šťávou vložíme do čisté utěrky a silně vymačkáme. Čistou šťávu zachytíme do nádoby. Levanduli opláchneme, vodu důkladně oklepeme a květy otrháme. Vylisovanou rybízovou šťávu zvážíme a přidáme stejné množství gelfixu. Prudce vaříme asi 3 minuty. Přimícháme levanduli. Ihned plníme až po okraj sklenic vypláchnutých horkou vodou. Na 5 minut obrátíme sklenice dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Fotky receptu Rybízové želé s levandulí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!