Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybízový džem:
3 kg rybízové šťávy
| 1,5 kg cukru
| 2 sáčky Pektogely č. 3 nebo jiný želírovací přípravek
| 2 špetky Sorbanu
| 1/2 lžičky kyseliny citr.
Postup přípravy receptu Rybízový džem:
Rybízovou šťávu povaříme s cukrem, po 10 min. varu přidáme Pektogely rozmíchané v troše cukru, opět krátce povaříme, přidáme Sorban a kyselinu citr., necháme krátce přejít varem, aby se v džemu rozpustily, a vařící rybízový džem lijeme do skleniček. Ihned zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme ochladit.
Fotky receptu Rybízový džem:
Fotky vložil: uschi3,tvackova1,vilka,LI0NESS