Postup přípravy receptu Rybízový koláč s piškotem a šlehačkou:
Na vál prosijeme mouku, přidáme drobně nakrájený tuk a vše promneme. Přidáme cukr, žloutek, vanilínový cukr a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do mikroténového sáčku a necháme v chladničce půl hodiny odležet. Pak je vyválíme, vložíme do koláčové formy, převislé okraje odřízneme, těsto na dně propícháme vidličkou a posypeme trochou hrachu.
Upečeme je v hodně vyhřáté troubě (220 stupňů C) do žluta, pak hrách odstraníme, na korpus rozložíme rybíz, ten přelijeme piškotovým těstem a dopečeme v mírně vyhřáté troubě. Před podávamm ozdobíme koláč šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, a rybízem.
Příprava piškotu:
Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, ze šlehače je přeložíme do mísy, na celý povrch prosijeme mouku a vařečkou těsto lehce promícháme.