Postup přípravy receptu Rybízový rosol (bez jadérek, na linecké):
Na 1 kg rybízu přidáváme 0,5 l vody. Kuličky s vodou rozvaříme ca 15-20 minut. Na vyšší kýbl natáhneme hadr, zauzlujeme. Do hadru vlijeme směs a necháme prokapat do rána. Ráno hadr ještě vyždímáme. Tekutinu zprudka vaříme až se odpaří cca 1/2 obsahu. Poté přidáme cukr. Na 1 l tekutiny přidáváme 550 g cukru smíchaného se želírovacím prostředkem (množství dle návodu, respektive musí se dát více aby rosol pořádně želíroval, je třeba zkoušet). Tekutinu vaříme a provedeme želírovací zkoušku. Na talířek dáme trochu rosolu a po vychladnutí talířkem pohybujeme, pokud teče, není ještě pořádně želírovaný. Rosol by po vychladnutí neměl téci. Rosol poté nalijeme do sterilizovaných zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, obrátíme na 10 minut na víčko a pak zpět. Pokud některá sklenice teče, je třeba převíčkovat.
Fotky receptu Rybízový rosol (bez jadérek, na linecké):
Fotky vložil: vilka,Aksuna,LI0NESS,Nandiči