Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
9. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Treska na mléce: Omytou a očištěnou rybu osušíme. Nakrájenou cibuli, česnek, vykostěné sardelky a sekanou petrželovou nať utlučeme v hmoždíři nebo velmi jemně usekáme a utřeme. Vzniklou pastu osmahneme na rozehřátém o ... …více»
|
9. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Dušená treska s hráškem: Omytou, očištěnou tresku osolíme a opepříme. V rendlíku zahřejeme olej, zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme třený česnek, oloupaná nakrájená rajčata, bobkový list a krátce podusíme. Vložíme připravenou ... …více»
|
9. 05. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Kalamáry: Kalamáry nakrájíme ne kroužky, osolíme, obalíme v rozšlehaném vejci a mouce. Obalené porce smažíme na másle dozlatova. Podáváme pokapané citrónovou šťávou.
... ... …více»
|
9. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Sladkokyselý kapr s ananasem: Kapr s ananasem vzdáleně připomíná kapra načerno, který se u nás připravuje na vánoce. Postupujte následovně: kapra zbavte šupin, odřízněte ploutve, vyndejte vnitřnosti, skřele a vydloubněte oči. Rybu ... …více»
|
9. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Okoun s bílou omáčkou: Očištěnou rybu rozkrájíme na kousky. Do kastrolu dáme trochu vody a do cibuli, kořenovou petržel, bobkový list, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření a osolíme. Jakmile se voda začne vařit, vložíme ryb ... …více»
|
9. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Parma s citrónovou omáčkou: Rybu oškrábeme, vykucháme, vymyjeme a provázkem přivážeme ocas k hlavě. Pak ji dáme do hrnce a polijeme šálkem octa. Do kastrolu s vařící vodou dáme cibuli, sůl, bobkový list, nové koření, pepř a do t ... …více»
|
9. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Smažená ryba s mandlemi: Plátky ryby omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou a v chladu necháme hodinu odležet. Pak osolíme, obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se solí, v prosáté strouhance smíchané s grilovacím kořením a nase ... …více»
|
9. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr podle bílé paní: Porce kapra omyjeme a otřeme utěrkou. Osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu hodinu uležet. Poté kapra obalíme v mouce a dáme na rozehřátý olej. Přidáme plátky slaniny, jemně pokrájeno ... …více»
|
9. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Smaženky se sardelkami: Z mouky, másla, mléka a soli vypracujeme těsto až se na něm tvoří puchýře a necháme chvíli odležet. Potom vyválíme 2 placky asi půl centimetru vysoké, sardelky drobné usekáme, posypeme s nimi jednu pl ... …více»
|
9. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr uzený na plotně: Kapra omyjeme, posolíme a opepříme. Připravíme si hrnec na uzení. Nejlépe se hodí litinový vysoký hrnec nebo litinový pekáč. Postavíme ho na plotýnku sporáku, na dno hrnce nasypeme piliny z tvrdého dř ... …více»
|