![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Filé Saratosa: Smícháme citrónovou šťávu, 1 lžíci oleje, cibuli, kopr, sůl a pepř. Necháme 15 minut odležet. Na pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme rybí kousky, které dobře potřeme připravenou šťávou. Opékáme po obo ... …více»
|
![]() |
3. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Filé po arabsku: Částečně rozmrazené filé rozdělíme na plátky, osolíme a potřeme česnekem utřeným s oběma paprikami (pálivé jen maličko) a dáme na pekáček s olejem. Pečeme pozvolna asi 20 minut. Podle potřeby podlijem ... …více»
|
![]() |
3. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Filé po aténsku: Filé nakrájíme na silnější nudličky, vložíme do porcelánové misky, zakápneme citrónovou šťávou a lžičkou worcestrové omáčky. Necháme asi půl hodiny odležet, pak osolíme, opepříme a obalíme v hladké mo ... …více»
|
![]() |
3. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Filé podle norské hospodyně: Do mírně osolené vody dáme oloupanou rozpůlenou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, bobkový list a povaříme asi 10 minut. Do této várky vložíme částečně rozmrazené filé rozdělené na porce a na mírném ohn ... …více»
|
![]() |
3. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Filé s hořčicí: Na oleji s máslem usmažíme ustrouhanou mrkev, celer i petržel. Přidáme plátky filé - zakapeme citrónovou šťávou, osolené a opepřené - nepatrně podlijeme horkou vodou a zvolna 10-15 minut dusíme. Jogur ... …více»
|
![]() |
3. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jelci plnění zeleninou : Očištěné, vykuchané, omyté a osušené jelce osolíme, opepříme, posypeme mletou červenou paprikou a odložíme na chladné místo nebo do ledničky na 2 hodiny. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostky, rozškv ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Losos s citronem a omáčkou z nivy: Lososa dobře omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem. V pekáčku rozpálíme olej a na něm ryby opečeme. Pak pekáček vložíme do trouby a asi při 170 °C opečeme 15 minu ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pstruh plněný žampiony: Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme ve studené vodě a ploutve buď odřízneme, nebo je odstřihneme kuchyňskými nůžkami. Ryby potom důkladně osolíme zvenku i zevnitř. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujem ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krabí tyčinky na kari s rýží: Nadrobno nakrájenou cibuli osmažím na pánvi, přidám na kostičky nakrájené krabí tyčinky a orestuji. Osolím, opepřím, přidám kari a zaleji smetanou. Když se část smetany vyvaří, přidám na pánev vařenou ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fishcakes (Anglie): Nepíšu hmotnosti, vařím dle počtu lidí, odhadem, ale poměr kaše a ryby by měl být 2:1. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme a uděláme z nich normální bramborovou kaši (já přidávám mléko, sůl a máslo) ... …více»
|