Postup přípravy receptu Krabí klepeta v pikantní omáčce:
Krabí klepeta necháme rozmrazit při pokojové teplotě. Mezitím připravíme marinádu: v malém hrnci zahřejeme olej, utřeme česnek, nasekáme šalotku, opláchneme celer a nadrobno ho nakrájíme, posekáme petrželku a rozdrobíme tymián. Vše opečeme dozlatova na zahřátém oleji, ale dbáme na to, aby šalotka nezhnědla. Hrnec stáhneme z ohně a do směsi přidáme citronovou šťávu, ocet, tabasco a worcesterovou omáčku. Posolíme, opepříme a dobře promícháme. Louskáčkem rozloupneme krabí klepeta a maso rozložíme na velký hluboký talíř. Okamžitě ho polijeme omáčkou, přikryjeme a dáme na celou noc do chladu. Druhý den krabí klepeta necháme trochu okapat a podáváme je s topinkami.