Postup přípravy receptu Losos s hořčicovou omáčkou:
Porce čerstvého lososa zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Osolíme, okyselíme citronovou šťávou a zakápneme olivovým olejem. Necháme půl hodiny odležet. Máslo necháme rozpustit.
Na hořčicovou omáčku smícháme lučinu se zakysanou smetanou a mletou hořčicí, osolíme a připepříme.
Nyní použijeme napařovací hrnec. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vložíme bobkový list, celý pepř a 3 snítky kopru. Necháme 2 minuty povařit a přiložíme napařovací nádobu s lososem. Přikryjeme pokličkou a dusíme v páře asi 10 minut. Záleží na velikosti porcí. Ryba zesvětlá a pustí šťávu. Tak je připravená k podávání.
Lososa servírujeme s hořčicovou omáčkou, novým vařeným bramborem a čerstvou zeleninou. Podle chuti pokapeme máslem. Lososa zdobíme čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Losos s hořčicovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!