Použité suroviny receptu Losos s růžičkovou kapustou:
4 prce filetů lososa
| 600 g růžičkové kapusty
| 800 g oloupaných brambor
| 80 g nastrouhaného křenu
| 50 g másla
| 250 ml smetany
| šťáva z citronu
| sůl
| olej na smažení
| koření na ryby
| kmín
Postup přípravy receptu Losos s růžičkovou kapustou:
Brambory uvaříme a smetanu svaříme s nastrouhaným křenem (asi 2/3 množství). Brambory po uvaření rozšťoucháme, zalijeme křenovou smetanou, dosolíme a umícháme kaši.
Filety osolíme, posypeme kmínem a kořením na ryby, pokapeme citronovou šťávou a na rozpáleném oleji je zprudka opečeme. Poté je i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme v troubě při 180 oC dopékáme (10-15 minut)
Podáváme s uvařenou růžičkovou kapustou.
Fotky receptu Losos s růžičkovou kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!