Použité suroviny receptu Marinovaný losos s hořčicovo-medovou omáčkou gravad lax:
2 kg filet z lososa s kůží
| 2 hrnky cukru krupice
| 1 hrnek hrubé mořské soli
| 50 ml koňaku nebo brandy
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce dijonské hořčice
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce nasekaného kopru
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Marinovaný losos s hořčicovo-medovou omáčkou gravad lax:
V míse smíchejte cukr s hrubou mořskou solí. Očištěný filet s kůží podélně rozřízněte a pbě části pokryjte marinovací směsí a pokapejte koňakem.
Filety položte masem na sebe a vložte do mikrotenového sáčku a uložte do ledničky a nechte marinovat.
Omáčka: V míse smíchejte med s hořčicí, olejem a nasekaným koprem a dochuťte solí a pepřem.
Rybu nakrájejte na tenké plátky a podávejte s bílým chlebem a omáčkou.
Fotky receptu Marinovaný losos s hořčicovo-medovou omáčkou gravad lax:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!