Rybu osušte, potřete citronóvou šťávou, osolte a opepřete.
Žampióny nakrájejte na plátky, cibuli na kostičky. Rajčata spařte, oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.
Na pánvi rozehřejte 2 PL másla a na něm orestujte osolené a opepřené žampióny a cibuli.
Na jiné, velké pánvi rozehřejte zbylé máslo a na něm krátce opečte rybu po jedné straně. Obraťte ji a rozdělte na ni orestované žampióny s cibulí. Na ně rozdělte rajčata, slabě osolte a opepřete a posypte kořením. Vše přelijte vínem a smetanou.
Přiveďte k varu, na pánev přilejte vývar podle vaší chuti, filety posypte sýrem a pánev zakryjte pokličkou.
Vařte několik minut až je ryba měkká a sýr se roztaví.
Vyzkoušejte další báječné recepty s pangasiem:
Pangasius s kari kořením
Pangasius s čočkou
Pangasius v jogurtové omáčce
Pangasius s rajčaty
Pangasius v bramboráku