Postup přípravy receptu Pečené brambory s garnáty a avokádem:
Troubu předehřejeme na 200 st.C. Brambory omyjeme, osušíme a osolíme. Pak je jednotlivě zabalíme do naolejované fólie a dobře uzavřeme. Pečeme asi 1 hodinu v troubě. Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme na kostičky. Opereme bylinky. Osušíme je a nadrobno nakrájíme. Lososa pokrájíme na kostičky až na jeden plátek, který rozkrájíme na pruhy, široké přibližně jeden centimetr. Vymačkáme šťávu z citrónu. Citrónovou šťávu dobře promícháme s jogurtem a se smetanou. Řádně promícháme cibuli, česnek, bylinky a kostičky lososa. Vše ochutíme solí a pepřem. Oloupeme avokádo, rozpůlíme je, odstraníme pecku a jeho dužinu nakrájíme na kostičky. Brambory vybereme z fólie, neřízneme je a rozlomíme. Jogurtovou omáčku dáme na brambory a ozdobíme je kostičkami avokáda, proužky lososa, garnáty a výhonky kopru.