Pstruha zbaveného vnitřností dobře očistíme a omyjeme vodou. Necháme okapat.
Maso dobře prosolíme, opepříme, z vnější i vnitřní strany posypeme kořenící směsí na ryby a zakapeme olivovým olejem - opět z vnitřní i vnější strany. Necháme chvíli uležet.
Na hlubší pánvi dáme rozehřát olej se lžící másla a vložíme pstruhy. Opečeme je z jedné strany - přikryté poklicí. Pak ryby opatrně otočíme a posypeme drobně krájeným česnekem.
Těsně před dokončením vsypeme červené fazole (i s nálevem) a necháme je pod poklicí prohřát.
Pstruha s červenou fazolí podáváme s vařenými brambory, vzniklou omáčku přiléváme. Jako doplněk je vhodný česnekový dresink a čerstvá zelenina.
Fotky receptu Pstruh s červenou fazolí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!