Použité suroviny receptu Skvělý smažený cejn s křenem:
1,5 kg cejnů
| 1 lžíce citr. šťávy
| sůl
| 210 g másla na smažení
| křen /křenex/
| trojobal strouhanka
| 3 vejce
| trocha hladké mouky
Postup přípravy receptu Skvělý smažený cejn s křenem:
Upravené cejny omyjeme pod studenou vodou a otřeme je utěrkou. Cejny důkladně osolíme zevnitř i zvenku. Nožem rozdělíme podle hřbetu na dva stejné dílky, které ještě rozkrojíme po šířce taktéž na 2 půlky.
Všechny díly lehce pokapeme citronovou šťávou a 30 minut je necháme uležet.
Uleželé cejny obalíme v trojobalu a na pánvi je v rozpáleném másle smažíme dočervena.
Smažené cejny podáváme se strouhaným křenem a chlebem nebo kaší a smaženou cibulkou.