1 úhoř (1 kg)
| 2 cibule
| 1 l vývaru
| 300 ml suchého bílého vína
| svazek bylinek
| 2 hřebíčky
| 8 kuliček pepře
| 300 g čerstvých žampionů
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Úhoř se žampiony:
Úhoře naporcujeme asi na sedmicentimetrové kusy. Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Vývar a bílé víno vlijeme do hrnce, přidáme cibuli, bylinky, hřebíček, pepř a dílky úhoře a při mírném varu uvaříme doměkka.
Žampiony asi 10 minut osmažíme na másle. Porce úhoře vyjmeme z vývaru a vývar zahustíme máslovou jíškou.
K porcím úhoře naservírujeme žampiony a vše přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Úhoř se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!