Postup přípravy receptu Ústřice á-la Rockefeller:
Celer nakrájíme na kostičky, česnek a šalotku na drobno.
Pak na másle celer, česnek i šalotku zpěníme.
Přidáme listový špenát a lehce ho podusíme, dokud nám špenát nezvadne (asi 45 vteřin).
Vše ochutíme solí a pepřem.
Ústřice otevřeme, vyndáme ze skořápek a vodu z nich slijeme přes cedník do malého kastrůlku.
Vodu z ústřic přivedeme k varu a hodíme do ní syrové maso ústřic, pak stáhneme z ohně a necháme cca 3 minuty v horké ústřicové vodě blanšírovat (spařit).
Omyté skořápky naplníme špenátem, ze kterého jsme před tím vymačkali vodu a na vrch položíme jednotlivé ústřice.
Strouhanku smícháme půl na půl s parmazánem a touto směsí ústřice posypeme. Krátce je zprudka zapečeme v troubě pod grilem (strouhanka nám krásně zezlátne).
Podáváme horké na hrubé mořské soli.