Postup přípravy receptu Rychlá buchta s rebarborou a tvarohem:
Mouku, cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva nasypeme do mísy a mícháme až vznikne vláčné těsto.
Nalejeme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut, na 200°v elektrické troubě.
Mezitím si připravíme rebarborový kompot: Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vsypeme rebarboru. Ochutíme citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Podusíme asi 10 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé přidáme rumové aroma.
Na vychladnutý korpus rozetřeme studený rebarborový kompot.
Tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr vymícháme do hladka a rozetřeme na kompot.
Můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou, nebo posypat kakaem.