100 g 70% čokolády
| 90 g + 20 g na vymazání másla
| 120 g cukru
| 3 ks vejce
| 40 g + 1 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Rychlé čokoládové suflé:
Nalámejte čokoládu na kousky a spolu s máslem ji rozpusťte ve vodní lázni. Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Vymíchejte hladké řídké těsto. Vymažte máslem a vysypte moukou 6 kávových nebo 4 čajové hrnky a rozlijte do nich čokoládovou směs. Pečte 10 min. v troubě předehřáté na 200 stupňů. Po upečení opatrně objeďte čokoládové suflé nožem, aby šlo snadno vyklopit.
Čokoládové suflé by mělo být na povrchu upečené a uvnitř tekuté.
Fotky receptu Rychlé čokoládové suflé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!