Postup přípravy receptu Rychlé hrníčkové perníkové řezy:
Troubu předehřejeme na 200°C.
V míse smícháme cukr, mouku, sodu a skořici. Přilijeme mléko, promícháme a přidáme asi 3 pl povidel nebo marmelády. Dobře promícháme.
Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený vyšší plech (asi 25cm x 33cm) a pečeme asi 30 minut. Zkoušíme špejlí. Povidla nebo marmeládu zředíme trochou vody. Ještě horký perník potřeme asi 5 pl povidel nebo marmeládou. Polijele polevou. Poleva může bý jakákoliv, čokoládová, punčová, cukrová nebo citronová. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Můžeme podávat se šlehačkou.
Řezy neobsahují ani máslo ani vejce. Jsou velmi rychle připravené, vláčné zůstanou několik dnů - jestli tak dlouho vydrží.
Tím, že se do těsta a na těsto natřou povidla, nebo marmeláda - já jsem dala višňovou marmeládu - můžete přidat i více, chutnají řezy jako perník. Polevu jsem udělala klasickou, čokoládovou.
hrníček = 200 ml