Použité suroviny receptu Rychlé špagety s mořskými plody:
500 g špaget
| 300 g konzervovaných mořských plodů
| sklenku bílého vína
| 2 rozdrcené stroužky česneku
| 2 hrsti sekané petržele
| sůl
| pepř
| strouhaný parmazán (pokud vám nevadí, že porušíte pravidlo italské kuchyně nepodávat ho k mořským plodům)
Postup přípravy receptu Rychlé špagety s mořskými plody:
Uvařte vodu v rychlovarné konvici a poté jí do tří čtvrtin naplňte velký hrnec. Osolte a vložte do vody špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.
Mezitím dejte mořské plody včetně nálevu do malého hrnce, přilijte trochu vína a přidejte česnek. Několik minut pomalu vařte; zatím můžete nahrubo nasekat petržel. Tu potom přidejte do omáčky a ještě ji dochuťte slušnou dávkou čerstvě nadrceného pepře.
Špagety slijte a nasypte do ohřáté mísy. Zalijte omáčkou a dobře promíchejte. Podávejte s parmazánem, pokud ho máte rádi.