Vložil: | piskotka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 373 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychlo Koprovka :
1 tekutý či kostkový hovězí bujon (extra silný)
| 1 velká bílá cibule
| 2 lžíce sádla či oleje
| 2 lžíce másla
| špetka soli, pepře
| špetka vegety či podravky
| od oka kopr čerství či zmražený (který máte zrovna k dispozici)
| 3 lžíce octa
| 3 lžíce cukru
| od oka hl.mouka
| 250 ml šlehačka
| 150 ml polotučného mléka
| 0,5 l vody
Postup přípravy receptu Rychlo Koprovka :
Cibulku na drobno nakrájíme, osmažíme do sklovata na sádle, zaprášíme mouku přidáme máslo a vegetku. Vznikne směs podobná jíšce. Odstavíme nachvilku z plotýnky (aby se nepřipálila). Mezitím si převaříme v rychlovarné konvici vodu kterou rozmíchame s bujoném a pomocí metličky přilejeme do hrnce s jíškou, opět dáme na oheň a přivedeme k varu, přidáme sůl pepř, mléko, kopr a ostatní ingredience kromě šlehačky. Pokud je omáčka řídká zahustíme trochou mléka s rozmíchanou hl.moukou(musí být pořádně rozmíchaná, aby se netvořili hrudky) necháme projít varem a nakonec přilejeme šlehačku, ještě chvilku povaříme na mírném ohni a je to hotovo. Zdá se to složité ale je to opravdu šup šup.
Servírujeme s houskovým knedlíkem, kdo má rád vejce, uvaří si vejce na tvrdo. Pokud vám zbylo hovězí maso z polévkového vývaru, můžete si ho k tomu nakrájet.
Dobrou chuť.
Fotky receptu Rychlo Koprovka :
Fotky vložil: Vikitorie,Natural,VendaD,damami,Torta,Peggy89,Jacque