500 ml polohrubé mouky
| 250 ml hladké mouky
| 500 ml mléka
| 125 ml oleje
| 375 ml cukru krupice
| 2 celá vejce
| 1/2 balíčku perníkového koření
| 1 kypřící prášek do perníku
Postup přípravy receptu Rychlý medový perník:
Do mísy si dám nejdříve sypké ingredience kromě kypřícího prášku, pak vejce a nakonec naliji tekutiny. Vezmu šlehač a cca 2 minuty šlehám do hladké hmoty. Mezi tím si předehřeji troubu na 170 °C a hluboký plech vystříkám olejovým sprejem (lze ale klasicky vymazat a vysypat). Do připraveného těsta jen lehce zamíchám kypřící prášek a těsto naliji na připravený plech. Peču 20 minut. Pro ty, kteří mají rádi sladké, před podáváním popráším moučkovým cukrem. Jde o vyloženě rychlou přípravu.