Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.06. 2025
Dnes má svátek Zdeňka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rychlý závin

fotka Rychlý závin
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Rychlý závin:

40 dkg hladké mouky  | 1 ks Hera  | 2 dl piva  | špetka soli  | dle chuti jablka  | dle chuti vlašské ořechy  |  moučkový cukr  |  skořice  |  strouhanka  | 1 ks vejce  |  hladká mouka

Postup přípravy receptu Rychlý závin:

Prosátou mouku dáme do misky a smícháme s měkou Herou, pivem a špetkou soli. Připravené těsto dáme do lednice a oloupeme a na plátky nakrájíme jablka, nasekáme ořechy a smísíme cukr se skořicí. Připravené těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme na pomoučněném vále dvě placky. Do 3/4 lehce posypeme strouhankou a přidáme jablka s ořechy, vše posypeme cukrem se skořicí (dle chuti). Pomalu zabalíme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Nakonec potřeme vajíčkem. Závin pečeme do zlatova cca 40 minut při teplotě 180°C.



Pokud máme čas, můžeme místo strouhanky potřít těsto směsí s mletým mákem, moučkovým cukrem a trochou horké vody.


Fotky receptu Rychlý závin:

Rychlý závin
Rychlý závin
Rychlý závin
Rychlý závin
Rychlý závin
Fotky vložil: Marci7,hlouskova 
Hodnocení receptu Rychlý závin
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !