Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychtářovy řízečky:
600 g vepřové panenky
| na obalení
| 100 g strouhanky
| 50 ml mléka
| sůl
| 100 g hladké mouky
| 1 vejce
| na ozdobu
| 1 citron
| jarní cibulka
| 100 g nivy
| 1 cibule
| olej
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Rychtářovy řízečky:
Panenku nakrájíme na malé silnější plátky, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Do každého plátku nařízneme kapsu.
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji cibuli s paprikou osmahneme. Promícháme, přidáme rozdrobenou nivu a směsí naplníme kapsy. Otvory spíchneme párátky.
Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Řízečky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).
Na rozpáleném oleji řízečky osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme třeba s opečeným bramborem, zdobené nasekanou jarní cibulkou a měsíčkem citronu.
Fotky receptu Rychtářovy řízečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!