Použité suroviny receptu Rýže na kantonský způsob:
5 středně velkých šálků uvařené rýže (vychlazené s chladničky)
| 200 g krevet zbavených skořápek
| 100 g libovolné šunky
| 75 g vařeného hrášku
| 2 cibule střední velikosti
| 2 vejce
| 2 lžíce sójové omáčky
| 1 lžíce sherry
| chilli koření
| olej
| sůl
Postup přípravy receptu Rýže na kantonský způsob:
Vejce smícháme se sójovou omáčkou a dobře rozmícháme. Krevety posypeme špetkou koření, polijeme vínem a na kolečka nakrájené cibuli osmahneme. Po 1 minutě přidáme ne kostičky nakrájenou šunku a hrášek. Za stálého míchání přidáme umíchaná vejce a směs spojíme asi dvouminutovým mícháním. Na oleji osmažíme rýži tak, aby se jednotlivá zrnka od sebe oddělovala. Do takto osmažené rýže přidáme ostatní připravené složky a koření, směs ještě dobře prohřejeme, dosolíme (pozor, sójová omáčka je už slaná), přidáme dle chuti chilli koření a hned podáváme.
Fotky receptu Rýže na kantonský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!