95 g dlouhozrnné bílé rýže
| 2 l vody
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 3 lžíce másla
| 1 bobkový list
| 1 lžička soli
| 1 - 1 a 1/2 lžičky drceného černého pepře
| 5 - 6 koleček citrónu
Postup přípravy receptu Rýže s černým pepřem:
V hrnci přiveďte k varu vodu s citrónovou šťávou, 1/2 čl másla a bobkovým listem. Přisypte důkladně propranou rýži a vařte odkryté 12 - 15 minut, dokud rýže nezměkne. Rýži přendejte do sítka nebo cedníku a nechte okapat. Chlaďte 1 - 2 minuty, odstraňte bobkový list a rozprostřete ji na servírovací podnos. Jemně vmíchejte zbylé máslo, sůl a černý pepř. Ozdobte kolečky citrónu.
Fotky receptu Rýže s černým pepřem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!