Použité suroviny receptu Rýže s mletým masem a hlávkovým zelím:
250 g dlouhozrné rýže
| dle chuti: sůl
| 500 g hlávkového zelí
| 1 středně velkou cibuli
| 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 500 g mletého hovězího masa
| 3 lžíce rajského protlaku
| dle chuti: bílý pepř
| 1 lžička kari
| 1 malý svazek petrželky
| 75 ml husté zakysané smetany
Postup přípravy receptu Rýže s mletým masem a hlávkovým zelím:
1. Uvaříme rýži. Zelí očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli drobně rozkrájíme.
2. Ve velké pánvi rozpálíme lžíci tuku a opékáme maso, až se vytvoří hrudky. Přidáme zelí i cibuli a podusíme. Podlijeme 1/8 l vody a vmícháme protlak. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením a vše zhruba 10 minut dusíme.
3. V kastrolu zahřejeme zbytek tuku a uvařenou rýži osmahneme. Dáme na ni masovou směs, zakryjeme poklicí a 20 minut dusíme. Opereme petrželku, trochu si odložíme, zbytek nasekáme. Rýži s masem a zelím dobře promícháme, upravíme na talíře dochutíme pokapáním kysanou smetanou a posypeme petrželkou.
Fotky receptu Rýže s mletým masem a hlávkovým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!