Postup přípravy receptu Rýže se škeblemi a zeleninou:
Tresku, mrkev a cibuli zalijeme trochou vody a povaříme asi 1 hodinu, abychom připravili vývar.
Škeble očistíme malým kartáčkem, vhodíme do vařící vody a vaříme, až se škeble otevřou, pak je scedíme a vyjmeme z lastur.
Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme šafrán, mletý pepř a škeble (zbavené lastur).
Nakonec zalijeme malým množstvím vývaru a chvíli vše podusíme.
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a vařící vodou, odměříme, vsypeme na škeble, zalijeme vývarem (na šálek rýže dva šálky vývaru), osolíme a dusíme pod pokličkou 15 minut.
Potom pokrm ještě podusíme 5-10 minut v troubě, promícháme vidličkou a podáváme.