Vložil: | Vydrysek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rýže sushi:
200 g speciální rýže na sushi
| 300 ml vody
| 75 ml rýžového octa
| 4 lžičky cukru
| 1 lžička soli
| mořská řasa NORI
| bambusová rohožka na balení MAKI
| ostrý zelený křen WASABI
| sojová omáčka KIKKOMAN
| nakládaný zázvor GARI
Postup přípravy receptu Rýže sushi:
1. Lepivá sushi rýže má kulatá zrna. V žádném případě nemůžeme použít rýži předvařenou či dlouhozrnnou, lze ji nahradit pouze kulatou italskou nebo jinou kulatou rýží. Před přípravou rýži vícekrát propláchneme vodou a necháme okapat.
2. Rýži vložíme do hrnce a zalijeme odměřeným množství vody. Necháme prudce zavařit, poté zaklopíme a na nízký stupeň teploty necháme dojít, až v hrnci nebude žádná voda. Potom necháme cca 10 -15 min. v otevřeném hrnci a promícháme.
3. Uvařenou rýži vyjmeme z hrnce do velké mísy a ještě teplou ochutíme nálevem z octa, cukru a soli, poté rýži promícháme. Nehněteme, děláme pouze krájivé pohyby. Rýži necháme prochladnout. Rýže má mít mírně lepivou konzistenci.
Fotky receptu Rýže sushi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!