Použité suroviny receptu Rýže zapečená s vepřovým masem a žampiony:
400 g vepřového masa
| 200 g propláchnuté rýže
| 200 g mrkve
| 100 g žampionu
| 2 nadrobno nakrájené cibule
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce rajského protlaku
| 3 hrsti sekané petrželky
| mletý černý pepř
| olej na vymazání zapékacích misek
| sůl
Postup přípravy receptu Rýže zapečená s vepřovým masem a žampiony:
Rýži v osolené vodě uvaříme na skus.
V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme kostičky masa a orestujeme je. Přimícháme sůl, pepř, protlak a trochu vody. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu kostičky mrkve a plátky žampionu. Dusíme doměkka. K masu a zelenině vmícháme rýži a petrželku. Směs rozdělíme do vymazaných zapékacích misek a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut zapéct.
Fotky receptu Rýže zapečená s vepřovým masem a žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!