Vložil: | Hankca |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Rýže zapékaná se žampióny a vejcem :
1 sklenice rýže
| 200 gramů žampiónů
| 1 lžíce másla
| 4 vejce
| 3/4 sklenice kefíru,
| 3 lžíce strouhaného sýra
| 2 stroužky česneku
| strouhanka
| zelená petrželka
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Rýže zapékaná se žampióny a vejcem :
Rýži uvaříme tak, aby byla sypká a slijeme vodu. Žampióny nakrájíme, osmažíme na másle, dochutíme solí, pepřem a nasekaným na drobno česnekem. Smícháme s rýží, přimícháme trochu zelené petrželky a vložíme do vymazaného a vysypaného strouhankou pekáčku. Vajíčka rozklepneme do kefíru, osolíme, opepříme a polijeme rýži. Vše posypeme sýrem a vložíme do rozehřáté trouby přibližně na dvacet minut. Na talířích zdobíme zbylou petrželkou.
Fotky receptu Rýže zapékaná se žampióny a vejcem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!