Použité suroviny receptu Rýžová polévka s citronem:
150 g divoké rýže
| sůl
| 750 ml vývaru
| 2 lžíce maizeny
| 500 ml hruškové šťávy
| 2 citrony
| 1 červená feferonka
| 2,5 cm zázvoru
| 1 čínský hvězdičkový anýz
| 250 g kuřecích nebo krůtích prsíček
| 300 g zeleniny(dle vlastního výběru)
Postup přípravy receptu Rýžová polévka s citronem:
Rýži 20 minut povaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. Vývar ohřejeme a vmícháme maizenu rozmixovanou v hruškové šťávě. Za stálého míchání přivedeme k varu. Citron rozpůlíme a mírně z něj do polévky vymačkáme šťávu, zbytek rozkrájíme na tlustší plátky a společně s nakrájeným zázvorem a anýzem přidáme do polévky, kterou ještě asi 10 minut necháme mírně povařit. Pak ji přes jemné síto přelijeme do jiného hrnce. Do scezeného vývaru přidáme na tenké nudličky nakrájené maso. Po osmi minutách přidáme na prstýnky nakrájenou feferonku, stejně jako nahrubo nakrájenou zeleninu. Nakonec po pěti minutách přidáme nakrájený citron. Po 2 minutách odstavíme. Polévku dozdobíme bylinkami.
Fotky receptu Rýžová polévka s citronem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!