Použité suroviny receptu Rýžové flameri s jahodami:
250 g rýže
| 1 špetka soli
| 1 l mléka
| 80 g cukru
| 40 g másla
| čerstvé jahody
Postup přípravy receptu Rýžové flameri s jahodami:
Přebranou, vypranou a spařenou rýži dáme do studeného mléka se solí s pomalým varem uvaříme na kaši (nejlépe ve vodní lázni).
Horkou kaši osladíme a zjemníme máslem. Potom mírně prochladlou kaši lijeme po vrstvách do mísy a prokládáme opranými, osušenými a na menší kousky pokrájenými jahodami. Necháme přiměřeně vychladit, flameri nesmí být ledové.
Rýžové flameri s jahodami podáváme jako studenou večeři.
Fotky receptu Rýžové flameri s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!