Postup přípravy receptu Rýžové kostky :
Želatinu zalijeme troškou studené vody. Rozinky přelijeme vroucí vodou, scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme okapat. Vložíme je do hrnku, zalijeme rumem a 1-2 hodiny necháme v chladu. Rýži přebereme, vypereme a ve vodě uvaříme doměkka. Přilijeme mléko a rýži rozvaříme na kaši. Přidáme nugát, cukr, vanilkový cukr, nabobtnalou želatinu a koření. Mícháme tak dlouho, až se nugát rozpustí. Necháme trošku prochladnout. Potom vmícháme mleté neloupané mandle a rozinky s rumem. Hmotu nalijeme na plech vyložený alobalem a upravíme do obdélníku vysokého asi 2 cm. Necháme v chladu několik hodin, potom potřeme zavařeninou, posypeme strouhaným kokosem a rozkrájíme na kostky.